За курорта

ВАРНА

Невероятно чиста и зелена, многократно избирана за най-добър град за живеене в България, Варна впечатява със своята Морска градина, най-големия градски парк на Баканите. Варна – град на антични култури, запазени традиции и амбициозни начинания, е третият по големина град на България, след София и Пловдив. Чарът на Варна идва от непосредствената близост до морското крайбрежие, разположена приблизитено на еднакви ширини с Френската Ривиера, и отправна точка за курортните комплекси Златни Пясъци, Св.Св. Константин и Елена и Албена.

Стотици хиляди туристи посещават Варна и нейните околности всяка година. Със своите оживени пристанище, летище, ЖП гара, автогара и добри транспортни връзки, Варна е един от бързо развиващите се и желани градове по Черноморието.

 

К.К. “Св.Св. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА”

Курортен комплекс “Св.Св. Константин и Елена” е първият български черноморски курорт. Курортът е на 8км северно от град Варна сред забележително красива природна местност.

Името му идва от името на малкия манастир „Свети Константин и Елена“, изграден тук в периода 14 - 16-ти век, в чест на император Константин I Велики и неговата майка императрица Елена. Наблизо се намира и дворецът Евксиноград – лятна резиденция на българските монарси Александър Батемберг, Фердинанд І и Борис ІІІ, а настоящем – официална резиденция на българското правителство.

Целият комплекс е покрит с многогодишна широколистна гора, която достига почти до брега. Курортът предлага 55 хиляди кв.метра плажна ивица с фин пясък. Истинската гордост на к.к. “Св.Св.Константин и Елена” са безценните природни дадености, които притежава. Това е единственият курорт в България със седем минерални извора. Климатът тук се характеризира като континентално-средиземноморски. Комбинацията от природни дадености и модерна инфраструктура е причината “Св.Св.Константин и Елена” да е най-предпочитаното място за семейства с деца.